הסוחרים העצמאיים בישראל מיישרים קו עם המגמה העולמית. מאז פרוץ מגפת הקורונה נרשמה בעולם האצה בפתיחת חשבונות המסחר דרך ברוקרים שאינם בנקים, וזו מקבלת ביטוי גם בזירה המקומית. במהלך 2020 נפתחו בישראל מספר שיא של חשבונות מסחר (כ-141 אלף, בהסתמך על דו"ח הבורסה לני"ע), כאשר רוב המשקיעים בחרו לסלול את דרכם לשוק ההון באמצעות בתי השקעות.
המגמה מעידה על מספר תהליכים, לצד שינוי מאסיבי שחל בהעדפות של סוחרי הריטייל החדשים. ראשית, הם מכירים בפערים העצומים בתעריפי עלויות המסחר שגובים הבנקים ביחס ליתר חברי הבורסה (בתי ההשקעות), ובהתאם פונים לגופים המציעים להם סל עמלות אטרקטיבי. העלויות מהוות פקטור מרכזי בנתיב החדש של הסוחרים, אך זהו לא הפקטור היחיד.
שנית, המשקיעים החדשים מוטי טכנולוגיה ומייחסים חשיבות למערכות מסחר מתקדמות ומעטפת תנאי השירות, כאשר גם בפרמטרים אלו משתקפים הבדלים משמעותיים בין חברי הבורסה השונים. כך לדוגמה, ב-IBI TRADE, זרוע שירותי המסחר העצמאי של IBI בית ההשקעות, הסוחרים נהנים ממערך שירות לקוחות מקצועי הפועל בחפיפה מלאה לשעות המסחר בישראל ובארה"ב, לרבות בימי שישי. כמו-כן, ללקוחות קיים היצע רחב של פלטפורמות מסחר מהמתקדמות בשוק, בראשן אפליקציית IBI Smart, המרכזת מגוון פיצ'רים ופיתוחים חדשניים המסייעים לניהול ההשקעות בצורה מדויקת וחכמה יותר.
רוצים לשמוע עוד על אפליקציית המסחר IBI Smart? לחצו כאן
החשיבות שמייחסים הסוחרים החדשים לאלמנטים טכנולוגיים ניכרת גם בסקאלת הפעולות שלקוחות IBI TRADE יכולים לבצע באופן מקוון. כך לדוגמה, פתיחת חשבון השקעות מתבצעת בהליך דיגיטלי מהיר, כמו גם בקשת אשראי למינוף ההשקעות, פנייה לשירות לקוחות, צפייה בהרצאות העשרה ועוד. יתרונות ייחודיים אלו, המצטרפים לעמלות מסחר מהנמוכות בשוק, מייצרים מאזן כוחות חדש בתחום המסחר העצמאי בישראל.