צ'קים מתים בסתר: הפינטק משתלט גם על תעשיית הפיננסים
מעבירים כסף ב"פפר" או "ביט"? חולמים על לצאת מהבית בלי ארנק, רק עם הטלפון? אז גם אתם בתוך עולם הפינטק. ויש גם קרן מחקה חדשה שמשקיעה בתחום - אי.בי.אי. (4D) מחקה Solactive FinTech
דמיינו:
שישי בבוקר. הילדים בגן ובבית הספר.
בינינו, סוף השבוע רק התחיל, אבל כבר הולך להיגמר בעוד כמה שעות…
אז אתם יוצאים מהבית רק עם טלפון עליכם וממשיכים לקפה ומשהו טעים במקום הקטן שאתם אוהבים. בסוף משלמים באפליקציה, קמים ויוצאים.
אחר כך עוצרים בסופר לקניות. אתם מעבירים בעצמכם זריז את המוצרים בקופה החכמה, ומצמידים את הטלפון למכשיר שקורא את הנתונים. זהו. שילמתם ואתם בחוץ.
ערב. הילדים נרדמו. אתם מטפלים סוף סוף בביטוח של הדירה.
חברה חדשנית מציעה לכם ביטוח דרך אפליקציה. היא מבטיחה לשלם לכם כסף תוך דקות אם, לא עלינו, קורה משהו וצריך “להפעיל את הביטוח”. בלי להתקשר ולהמתין ביאוש לנציג, ובלי לרדוף אחרי הצ’ק המיוחל. “אין דברים כאלה”, אתם אומרים לעצמכם.
רגועים ונינוחים אתם נכנסים לאפליקציה חדשה בתחום של חיסכון פנסיוני.
זה החיסכון הכי חשוב בחיים, ועד עכשיו הייתם צריכים להיות מינימום מדעני טילים בשביל לבחור תוכנית פנסיונית שמתאימה לכם. האפליקציה עושה לכם סדר ושולחת אתכם לחברה שבה נמצא מוצר חיסכון שמתאים לכם.
“מאמי, שילמת כבר לחוג ג’ודו של יובל”? אשתך שואלת. אתה נכנס לאפליקציה ו… כמו שהם אוהבים להגיד שם… “הופה, הכסף עבר!”.
ואפשר להמשיך את התסריט הזה עוד ועוד ועוד.
אז שלום ונעים מאוד, עולם הפינטק.
חלק מהדברים עליהם כתבנו קיימים כבר היום בישראל וחלק קיימים רק במדינות אחרות בעולם. אבל הכיוון נראה ברור – כנראה שהטכנולוגיה תקדם אותנו גם בכל העולם הפיננסי של תשלומים, ביטוח, חיסכון והשקעה.
אז מה זה בעצם פינטק?
שם קיצור לטכנולוגיות פיננסיות (Fin-tech).
כשמדברים על עולם הפינטק, מכוונים בדרך כלל לחדשנות טכנולוגית שמתרכזת בעולם הפיננסים.
חברות פינטק מפתחות טכנולוגיות לשירותים ומוצרים פיננסיים – חדשים או קיימים.
תעשיית הפינטק עוברת Boom רציני בעשור האחרון כי ההתקדמות הטכנולוגית האדירה מאפשרת עיבוד מהיר של הררי נתונים בפרקי זמן דמיוניים ממש. מטבע הביטקוין וטכנולוגיית הבלוקצ’יין – שתי מילות Buzz של השנתיים האחרונות – הן דוגמאות מובהקות לכך.
ואיפה הרגולציה?
היא חיה ובועטת, בכל מקום בעולם במידה שונה.
כן, לפעמים הרגולציה אפילו חזקה מאוד.
ולא רק זה. בעולם הפינטק יש תחום נוסף: Regtech (קיצור של Regulation-Tech), כלומר, חברות טכנולוגיה שמפתחות מוצרים המסייעים לחברות לעמוד בכללי הרגולציה.
אבל, הביקוש מצידנו, צרכנים בכל העולם, לשירותים פיננסיים יעילים ואפילו תחליפיים לבנקים ולחברות הביטוח, ממשיכים לדחוף קדימה ולהביא לעוד ועוד פיתוחים.
איפה הכסף?
הוא כאן ובגדול.
כ-58 מיליארד דולר
הסכום העצום הזה הושקע בכ-900 חברות פינטק בעולם במחצית הראשונה של 2018 (לפי דו”ח של חברת KPMG).
הסכום הזה כבר עקף את ההשקעות שנרשמו בכל שנת 2017.
הסכום כולל גיוסי הון של חברות ועסקאות בהן נרכשו חברות מהתחום.
אפשר לכתוב עוד המון מספרים ונתונים על הכסף שמתגלגל בעולם הפינטק. אם אתם בעניין של יותר, תקפצו לדו”ח של KPMG, יש שם עולם ומלואו.
קרן אי.בי.אי. (D4) מחקה Solactive FinTech
ביולי האחרון השקנו קרן מחקה שמשקיעה במניות של חברות פינטק הנכללות במדדSolactive Fintech Index.
המדד עוקב אחר הביצועים של חברות שיש להן שירות פיננסי או יכולת טכנולוגית עבור תעשיית השירותים הפיננסיים. זה יכול להיות פתרונות תוכנה לתחומים כמו פתרונות תשלום, ביטוח, גיוס הון, ניהול השקעות ועוד.
במדד יש 41 מניות של חברות ששווי השוק המינימלי של כל אחת עומד על 200 מיליון דולר.*
דמי הניהול בקרן עומדים על 0.7%.
מילה לסיום: זו קרן מחקה שמשקיעה במניות, ולכן אנחנו תמיד ממליצים להתייעץ עם יועץ או יועצת ההשקעות שלכם בבנק, כדי לראות איך הקרן משתלבת נכון בתיק הנכסים הכולל.