בכדורגל נהוג לומר ש"הטבלה לא משקרת". כל קבוצה, בסופו של דבר, נמצאת במקום שמגיע לה. מקום שמשקף את שיעור הצלחותיה הספורטיביות.
בשוק ההון המצב קצת יותר מורכב. אבל הטבלה, לפחות של השבוע האחרון, בהחלט ירוקה ומעודדת לעומת זו שראינו שבוע קודם לכן. כל מדדי המניות החשובים בעולם סיימו את השבוע בעליה. בלט מעל כולם מדד נאסד"ק שזינק בשבוע החולף ב-8.2%. בכך קיצץ מדד הטכנולוגיה את ההפסד שלו מתחילת השנה ל-11.2%.
מדד S&P500 נהנה גם הוא משבוע חיובי שבו טיפס ב-6.2%. המדד שנחשב לברומטר מרכזי של כלכלת ארה"ב מצוי כעת רק 6.4% מתחת לרמתו בתחילת 2022. זהו שיעור ירידה שנמוך מאלו שרשמו מדדים כמו דאקס של בורסת פרנקפורט (מינוס 9.3% מתחילת השנה) ויורוסטוקס 50 הכלל אירופי (מינוס 9.2% מתחילת השנה). שני האחרונים רשמו גם הם תיקון חד של קרוב ל-6% בשבוע האחרון.
העליות שנרשמו בבורסות בסוף השבוע יוחסו בחלקן לפגישת הפסגה של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, עם נשיא סין, שי ג'ינפינג. לפי כלי תקשורת ממלכתיים בסין, שי סיכם עם ביידן לפעול יחד כדי לשמור על עקרונות של הקהילה הבינלאומית מתוך שאיפה להשגת שלום עולמי. הניסוח נראה אמנם מעורפל מעט, אבל הוא סייע להפיג את החשש שסין תתמוך בפלישה של רוסיה לאוקראינה ותסייע לה לשבור את הסנקציות נגדה.
גם המדדים של תל אביב עלו קלות בשבוע שעבר. מדדי תל אביב 125 ו-35 רחוקים כעת בכ-1% בלבד מרמתם בתחילת 2022. בורסת תל אביב, מסתבר, היא עדיין מקום לא רע להיות בו בשנה הנוכחית, וזאת למרות המכות השונות שניחתות עליה: נפילות חדות בבורסת נאסד"ק בארה"ב; ירידה חדה בשיעור ההנפקות של חברות טכנולוגיה ובשווי שהן מקבלות; צלילה חדה בשורה של מניות טכנולוגיה תל אביביות שהונפקו במהלך השנתיים האחרונות; התגברות לחצי האינפלציה בישראל ובעולם; וכמובן, המלחמה באוקראינה על כל השלכותיה השליליות. כל הדברים הללו קרו ב-3 החודשים האחרונים, ולמרות זאת הם גרעו מהמדד המוביל של תל אביב רק 1.1% מתחילת השנה. מה שמעיד בעיקר על ההבדלים המשמעותיים בין ההשפעה המקומית להשפעה הגלובלית של האירועים הללו בטווח הקצר.