כ- 20 מיליארד שקל מחסכונות הציבור מנוהלים ב”פוליסות חסכון” המוצעות על ידי חברות הביטוח. מוצר זה צבר תאוצה אדירה בשנים האחרונות, אם ניזכר למשל שבתחילת 2014 היו בו רק כ- 11 מיליארד שקל (לפי “כלכליסט“), והרבה הרבה פחות רק מספר שנים קודם לכן.
פוליסות חסכון מוצגות כאלטרנטיבה לתוכניות חסכון, פקדונות, קרנות נאמנות ותיק השקעות מנוהל. מסביב לכל המוצרים האלה משייט לו ענן הריבית האפסית המאפיינית את כל מדינות העולם המפותח, ומאתגרת את עולם ניהול ההשקעות והחסכונות.
אז מה היא בכלל פוליסת חסכון?
מהם ההבדלים בינה לבין תיק השקעות מנוהל?
מהם היתרונות והחסרונות של כל מוצר?
תיק השקעות. מתאים לרוב למי שיש לו/ה סכום פנוי בהיקף של 300 אלף ש”ח לפחות. התיק מנוהל בחשבון הבנק שלך על ידי מנהל/ת השקעות אישי/ת ומותאם לצרכיך ומטרותיך הפיננסיות. תיק השקעות מנוהל הוא בעצם יותר שירות מאשר מוצר, כי מנהל ההשקעות עומד לשירותך באופן ישיר ובלתי אמצעי. בנוסף, הכסף בתיק ההשקעות נזיל בכל עת.
פוליסת חסכון. ניתן להפקיד בה כל סכום חד פעמי ולהמשיך להפקיד אליה הפקדות שוטפות. אפשר לבחור מסלול השקעה בהתאם לרמת הסיכון שמתאימה לנו, ובמהלך התקופה ניתן לעבור בין מסלולי השקעה שונים. גם בפוליסת חסכון ניתן למשוך את הכסף בכל עת, ולהשאירו מנוהל שם למשך פרק זמן קצר וארוך. בניגוד לתיק השקעות, כאשר אתם/ן מפקידים/ות כסף לפוליסת חסכון, הוא יוצא מחשבונכם/ן ועובר לחברת הביטוח. הוא מנוהל באופן קולקטיבי, בהתאם למסלול המוצע.