כמעט עשור שהמשקיעים נהנו מהסנטימנט החיובי בשוקי המניות, שדחף את המדדים המובילים בעולם לשבור שיאים ואז לנפצם בזה אחר זה. הנתון הזה למעשה מעיד כי רבים מהמשקיעים, בעיקר אלו שהחלו את דרכם בשוק ההון בשנים האחרונות, טרם חוו את עוצמתו של משבר פיננסי רציני כזה שמנחית מהלומה על הבורסות בעולם. עד שהגיעה הקורונה.
מה שהחל כאירוע מקומי אי שם בעיר ווהאן שבסין, התגלגל תוך מהרה למגפה עולמית ומשבר גלובאלי שהשבית את פעילות הכלכלות מסביב לעולם. ענפים שלמים נכנסו לקיפאון, פעילות הסחר בין מדינות נבלמה כמעט לחלוטין ומדינות החלו לסגור את שעריהן לכניסה ויציאה של תיירים. רצף האירועים ותחושת הפאניקה התבטאה היטב גם בשווקים הפיננסיים. תוך ימים בודדים צנחו המדדים המובילים בעולם בשיעורים דו-ספרתיים ונרשמו כימי המסחר הגרועים בבורסות זה למעלה משלושה עשורים.
אלא שאז גם נוצרה נקודת המבחן הקריטית של כל משקיע ומשקיעה באשר לשאלה המתבקשת – איך ראוי לנהוג עם תיק ההשקעות בעיצומה של מפולת. משקיעים שפעלו מתוך תחושת חרדה לכספם, מיהרו ודאי לממש את ההשקעות ולמעשה סביר כי בשלב זה קיבעו את ההפסדים בתיק, שהיו עד אז רק "על הנייר". המוטיבציה של רבים מאלו נובעת לעיתים מתוך תפיסה של יכולת "תזמון השוק".
רוצים להתחיל לסחור בבורסה? להצטרפות, לחצו כאן >>