“אני מאמין שיום יבוא ויזם חברתי יוכל להתעשר כמו היזמים של פייסבוק או גוגל”. את המשפט הזה אמר סר רונלד כהן, מייסד קרן אייפקס, מחלוצי תעשיית ההון סיכון ומי שעומד בראש כוח המשימה של מדינות ה G8 לקידום השקעות ליצירת ערך חברתי – או בשמן המוכר בעולם Social Impact Investments. החזון השאפתני של כהן כולל השקעות הון כדי ליצור ערך חברתי, כאשר הגשמת הערך החברתי מייצרת למשקיעים תשואה על ההשקעה” (מתוך מאמר בכלכליסט, גיל קליאן 21.10.2014). עד כה הושקו בעולם כ-44 מכשירים פיננסים המכונים אג”ח חברתי (SIB) למגוון מטרות חברתיות, במגוון מקורות מימון ובמגוון מדינות.
Social Finance Israel הוקם ומנוהל על-ידי ירון נוידרפר, לשעבר סמנכ”ל הכספים של הסוכנות היהודית ובעל רקע של 12 שנים בשרות הציבורי במשרד האוצר. לדבריו, 2015 היתה ללא ספק שנה של עליית מדרגה מבחינת ההישגים של הארגון ובניית תשתיות להמשך הצמיחה ב-2016. בין ההישגים הבולטים של הארגון בשנה זו: השקת האג”ח החברתי הראשון בישראל בתחילת נובמבר בתחום של מניעת נשירה של סטודנטים בתחום מדעי המחשב במוסדות השכלה גבוהה, בניית התשתית להשקת אג”ח למניעת סכרת והצטרפות לכח המשימה הרב לאומי של ה G8 בתחום.
בראיון לגלובס הסביר נוידרפר את ההיסטוריה והמהות של האג”ח החברתי: “האג”ח החברתי הוא מכשיר פיננסי שמגייס כסף ממשקיעים, ומשקיע בעמותות שעוסקות בטיפול בבעיות חברתיות. פתרון הבעיה החברתית מייצר לממשלה חיסכון שחלקו נשאר בידיה וחלקו חוזר למשקיעים, כהחזר על השקעתם. האג”ח החברתי הראשון יצא לדרך ב-2010 בבריטניה ועסק בשיקום אסירים בכלא שנבחר כפיילוט. באמצעות האג”ח גוייסו חמישה מיליון פאונד ונבחרו ארבע עמותות שעוסקות בצדדים שונים של שיקום אסירים, וכך נבנתה חבילת שיקום שיצרה רצף טיפולי במטרה להעניק לכל אסיר חליפת שיקום המתאימה לו. סוכם עם ממשלת בריטניה כי במידה והטיפול יפחית מהותית את שיעור החזרה לכלא הרי שייווצר חיסכון כספי לממשלה, אשר חלקו ישאר בידיה וחלקו יחזור למשקיעים. זה הכלי הפיננסי הראשון בעולם שמחבר בין עשייה חברתית לתשואה פיננסית”.