כל ההטבות של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות נשמרים במלואם – הסירו דאגה, גם כאשר מעבירים את השליטה למנהל השקעות במודל IRA, כל הטבות המס המשמעותיות בשני מכשירי החיסכון נשמרים לזכותכם.
100% שקיפות – בפלטפורמת הניהול האישי כל נכסי ההשקעה בתיק שקופים לחלוטין ברמה יומית ושוטפת, כמו גם תשואת התיק. יתרון זה עומד בניגוד לניהול "מסורתי" של קרן השתלמות וקופת גמל, כאשר לחוסך אין אפשרות לדעת כלום על מבנה ההשקעות – איפה הכסף מושקע ובאיזה נכסים מפוזר.
ליווי מקצועי – בהעברת המושכות במודל IRA למנהל השקעות, החוסכים נהנים מליווי מקצועי, אחראי ואישי של המנהל ככתובת אחת (Single Contact) למכלול הצרכים, לאורך כל הדרך.
מדיניות השקעה אישית תוך מבט כולל על מפת הנכסים – הניהול האישי מאפשר למנהל ההשקעות להרכיב את התיק בהלימה להעדפות ורצונותיו של החוסך ברמת דיוק גבוהה. כמו-כן, בשיתוף המידע המתקבל מהחוסך, מנהל ההשקעות יכול לבחון באופן רוחבי את מפת הנכסים של החוסך ולהתאים את מבנה ההשקעות והפיזור בהתאם לצורך.
פיזור אופטימלי מבחינת מיסוי השקעות – למנהל ההשקעות יש מקום גם לייצר אופטימיזציה של ניצול מס. הכוונה היא "לשחק" עם פיזור נכסי ההשקעה ולהסיט את רכיבי הסיכון (ניירות ערך) לאפיק החסכון הפטור ממס – קרן השתלמות וקופת גמל – ולהקטין את רכיב הסיכון באפיק בו אין פטור מתשלום מס רווח הון.
עלויות מופחתות בביצוע הפעולות – ב-IRA עלויות הניהול מופחתות כאשר החוסך בוחר לנהל באופן עצמאי את הכסף, אבל זו כמובן אופציה המיועדת רק למשקיעים מיומנים ומקצועיים. כאשר בוחרים בניהול אישי על ידי מנהל השקעות, עלויות הניהול אמנם זהות יחסית לשיטה "הרגילה", אם כי משוואת היתרונות כאמור שונה לחלוטין, לטובת החוסכים במודל ה-IRA. בצד זה, מנהל השקעות הפועל תחת חבר בורסה, כדוגמת IBI בית השקעות, מייצר ללקוח חיסכון כלכלי בדמות עמלות מכירה וקנייה מהזולות ביותר בשוק.
בכל זאת, קצת אותיות קטנות – כספי החיסכון מנוהלים בקפידה וישנם גבולות גזרה ברורים במסגרתם ניתן לנהל את הכסף ולהבטיח שהדברים נעשים באחריות ומקצועיות. במחלקת ניהול התיקים ב-IBI פועלים בצמוד לעקרונות ההשקעה ביחס ל-IRA. הנה כמה מהמגבלות העיקריות:
- ניתן להשקיע עד 10% מסך הכספים בנייר ערך סחיר של חברה בודדת.
- אפשר להשקיע באגרות חוב בחו”ל, אבל רק במדינות עם דירוג אשראי דומה או גבוה לזה של ישראל.
- אפשר לרכוש אופציות 'מכר' בלבד (PUT) בסכום של עד 5% מסך הכספים.
- לא ניתן להשקיע במוצרים מובנים (סטרקצ’רים).