חברות הסייבר בצמיחה – ויש כמה סיבות טובות להשקיע בהן

ימי המלחמה מדגישים את חשיבותן ועמידותן של חברות הסייבר הישראליות. יש להן גם נשק לא מדי סודי אך מאוד אפקטיבי לימים כאלה, שמופעל בכלל מאגפי כוח האדם. כשהובלה טכנולוגית פוגשת תוכניות ESOP

אסף גלס
סמנכ”ל לקוחות ב-IBI קפיטל
זמן קריאה
תאריך פרסום 28 ינואר 2024 ב-15:11

האם ימי מלחמה הם גם ימים של משבר לחברות ההיי-טק הישראליות? ההיסטוריה מלמדת שלא בהכרח. במלחמות גדל תמיד הצורך של המדינה בחידושים טכנולוגיים מלחמתיים, למצבי חירום – ומי כמו זירת ההיי-טק הישראלית, "הסטארט-אפ ניישן", תדע לספק את הסחורה.

במלחמה הנוכחית בעזה ובצפון, כשחברות מאבדות את מיטב עובדיהן לטובת שירות מילואים פעיל וטיפול בילדים כשבן/בת הזוג מגויסים, חברות ההיי-טק, כפי שנרחיב מיד, נהנות גם מפירות תוכניות הבעלות של העובדים (ESOP) ומצליחות לשמר בזכותן כוח אדם איכותי.

עם זאת, העובדים לא נשארים רק בזכות האופציות: חברות הטכנולוגיה הישראליות, ובראשן חברות הסייבר, חוות צמיחה בימים כאלה – ומספקות למשקיעים כמה סיבות טובות להשקיע בהן. הישראליות המובילות את הסקטור שנסחרות בוול סטריט הוסיפו לשוויין עשרות אחוזים השנה, חלקן גם ביצעו רכישות של חברות במאות מיליוני דולרים, גם אחרי תחילת המלחמה.

זה לא קורה סתם. שוק הסייבר הישראלי מגלה חוסן במשברים גיאו-פוליטיים וביטחוניים. לראייה: במהלך 2023 נרכשו 6 חברות סייבר ישראליות על ידי חברות מחו"ל תמורת  2.49 מיליארד דולר. סכסוכים בינלאומיים, לא רק בישראל, מגדילים את חשיבות הסייבר ההתקפי אך גם ההגנתי – תחום שבו ישראל מובילה את המאבק להגנה על נתונים רגישים ותשתיות חיוניות. כשהביקוש לפתרונות סייבר מזנק ברמה הגלובלית, חברות סייבר שיודעות להיות שם בזמן ולספק את הביקוש, בהחלט עשויות לשפר ביצועים ותחזיות.

מקור: Capital IQ

ניתן לראות שמתוך מניות נבחרות ישנה עלייה משמעותית במחירי מניות חברות הסייבר בתקופות של מלחמה ומבצעים בישראל. זה לא מפתיע, כיוון שכאשר קיים חשש מפני מתקפות סייבר ארגונים רבים פונים לחברות אלו מתוך צורך קריטי להגן על עצמם. מדובר באחד הגורמים המרכזיים לצמיחת תעשיית הסייבר בישראל.

לחבר את העובדים להצלחת החברה 

להתגברות הביקושים ועמידות חברות הסייבר הישראליות המובילות, מצטרפת יכולתן לשמור על יציבות בגזרה אולי הכי מדוברת בסקטור הטכנולוגיה: כוח האדם. חברות הסייבר מפעילות תוכניות ESOP, המספקות לעובדים הזדמנות לרכוש מניות בחברה ומחזקות מאוד את תחושת המחויבות לארגון. תוכניות אלו מממלאות תפקיד מכריע בהתאמה בין  האינטרסים של העובדים להצלחת החברה כולה, ועומדות בבסיס היכולת של העובדים להתמודד עם משברים ארגוניים מכל הסוגים.

מעבר לחיזוק המוטיבציה בקרב העובדים, תוכניות ESOP גם מסייעות בשמירה על "טאלנטים", אותם עובדים כישרוניים יקרים מפז שכל חברת טכנולוגיה חושבת איך היא שומרת אותם אצלה ומונעת מהם לעבור למתחרים. שימור טאלנטים פירושו המשך חדשנות והתקדמות בפיתוח המוצרים החשובים ביותר של החברה. סקטור ההיי-טק נחשב תחרותי ביותר בכל מה שקשור בכוח האדם, ונדמה שרק תחושת בעלות ושותפות יכולה להשאיר את העובדים המוכשרים ביותר שכל דלתות התעשייה פתוחות בפניהם. כמובן, תוכניות ESOP ראויות אמורות גם למשוך לחברות טאלנטים מחברות אחרות.

– יש חשיבות גדולה לתקשור היתרונות של התוכניות הללו לעובדים, תוך שקיפות מלאה בהצגת הנתונים. כדי שכל היתרונות שדיברנו עליהם יתקיימו, העובדים חייבים להכיר היטב ולהעריך את ההטבה שקיבלו מהחברה.

השורה התחתונה: מניות טכנולוגיה ישראליות, במיוחד בתחום הסייבר, הוכיחו יכולת עמידות בסכסוכים ומשברים ביטחוניים. הביקוש הגובר לפתרונות סייבר חדשניים בימי מלחמה דוחף את חברות הסייבר לקדמת הבמה ולמרכז תשומת הלב העולמית, ומאפשר להן המשך צמיחה. בו בזמן, התמקדותן של חברות הסייבר בתוכניות ESOP לחיזוק בעלות ומחויבות העובדים, מאפשרת להן שקט תעשייתי מבורך והמשך צמיחה גם בימי משבר ומלחמה מתמשכת.

האמור לעיל מובא למטרות אינפורמטיביות וכלליות בלבד ואינו מהווה "ייעוץ השקעות" ו/או "שיווק השקעות" כהגדרתם בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ו/או תחליף לייעוץ מקצועי ופרסונאלי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואין לראות בו ייעוץ או המלצה לביצוע פעולה ו/או השקעה כלשהי. קבוצת אי.בי.אי ו/או מי מחברות הקבוצה אינה אחראית לכל אבדן ו/או נזק אשר יגרמו לצד ג' כלשהו בשל הסתמכותו על המידע המובא במאמר זה.