עוד שבוע תנודתי ומתוח עבר על המשקיעים בבורסות בארה"ב. בסופו של השבוע נרשמה עוד ירידה משמעותית למדי במדדים. מדד נאסד"ק איבד בשבוע החולף 3.8% מערכו והוא רחוק כעת 27.4% מרמתו בתחילת השנה. מדד S&P500 הצטרף גם הוא לגל הירידות והשיל במהלך השבוע 3%. מתחילת השנה ירד S&P500 ב- 18.1%.
הירידה השבועית אינה מראה את התנודתיות היומית הגבוהה שאופפת את המדדים בשבועות האחרונים. במיוחד את מדד נאסד"ק עתיר מניות הטכנולוגיה. ב-6 ימי המסחר האחרונים רשם המדד שני ימים חיוביים במיוחד. ביום ו' שעבר (13 במאי) המדד זינק ב-3.8% מהשפל שכרה יום קודם לכן. גם ביום שלישי האחרון נרשמה קפיצה נאה של 2.8% במדד. אבל על הקפיצות החד יומיות הללו האפילה צלילה של כמעט 5% שנרשמה בנאסד"ק ביום ד'.
גם ביום ו' האחרון נרשמה תנודה חדה. מדד נאסד"ק התחיל את היום דווקא בעליה של יותר מ-1% ל-11,550 נקודות, ואז החל לצלול במהירות עד לרמה של 11,040 – נפילה יומית משיא לשפל של כמעט 5%. בשעתיים האחרונות הוא שוב שינה כיוון וחזר לרמה של 11,354 נקודות תוך שהוא מסתפק בירידה יומית של 0.3%.
בסופו של דבר כל שינויי הכיוון הללו אינם משנים בינתיים את המגמה הכללית של הבורסות בארה"ב – ירידה מתמשכת שסופה עדיין לא נראה באופק.
גם מדד דאו ג'ונס 30, הוותיק במדדי הבורסות בארה"ב, נמצא בנסיגה מתמשכת. המדד יורד כבר 8 שבועות ברציפות והשלים בכך את רצף הירידות השבועיות הארוך ביותר זה 99 שנה. מאז השיא שרשם בתחילת ינואר – 36,800 נקודות השלים דאו ג'ונס ירידה מצטברת של 15%.
למרות רצף הירידות, דאו ג'ונס ירד משיאו רק בכ-15%. זהו שיעור נמוך בכמעט מחצית מהירידה של מדד נאסד"ק. אם מתייחסים להגדרה היבשה שלפיה רק ירידה של יותר מ-20% מהשיא נחשבת ככניסה ל"שוק דובי", אזי מדד דאו ג'ונס נמצא עדיין במרחק של כמה אחוזים טובים מהטריטוריה הדובית. ישנם משקיעים שהמידע הזה עשוי לעודד אותם.