השבוע השלישי למלחמה באוקראינה המשיך לטלטל את שוקי ההון העולמיים. את עיקר הטלטלות מרכז לפי שעה שוק הסחורות, עם תנודות חריפות מעלה ומטה.
מחיר הנפט – הסחורה הרגישה ביותר לאי וודאות גיאופוליטית – זינק בתחילת השבוע לשיאים חדשים. הזרז לכך היתה הודעתו של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לפיה ארה"ב תחדל מלקנות נפט וגז מרוסיה.
מחירה של חבית נפט מסוג טקסס מתוק זינק ביום ב' עד ל-130 דולר לחבית – קפיצה של 13% לעומת מחיר הסגירה של הנפט שלושה ימים קודם לכן, ו-72% מעל המחיר בתחילת ינואר. הזינוק של מחירי הנפט גרם לקפיצה במחיר הדלק בארה"ב לרמה ארצית ממוצעת של 4.17 דולר לגלון. בכך עקף מחיר הדלק בארה"ב את השיא הקודם, 4.11 דולר לגלון, שנקבע ביולי 2008. מחיר חבית נפט מסוג ברנט שמופק בים הצפוני טיפס באותו היום עד ל-139 דולר לחבית.
אבל בהמשך השבוע התמתן מחיר הנפט במידה ניכרת. ביום ו' ננעל מחיר הנפט מסוג טקסס מתוק על 109 דולר לחבית, ורשם בכך ירידה שבועית של 5%. חבית מסוג ברנט נסחרה סביב 112 דולר. להתמתנות במחיר הנפט תרמו הערכות לפיהן חלק מיצואניות הנפט בארגון אופ"ק ומחוצה לו עשויות להגדיל את תפוקתן בקרוב כדי לפצות על המחסור שנוצר עקב החרמת הנפט והגז הרוסיים.
הכרזת החרם מצד ביידן היא יותר סמלית מאשר מהותית. ארה"ב מייבאת מרוסיה רק כ-2% מצריכת הנפט שלה. את השאר היא מייצרת לבד או שהיא רוכשת אותו מידידותיה בחצי האי ערב (כוויית, סעודיה, איחוד האמירויות). בימי שלום ארה"ב היא בכלל מתחרה גדולה של רוסיה ביצוא גז. בעשור האחרון התגלו בארה"ב מרבצי גז טבעי גדולים, והיא מעוניינת לשנע כמויות גדולות ממנו לצרכניות הגז באירופה באמצעות הנזלה (LNG). גז בתצורה המונזלת אכן מהווה תחליף, אבל תהליך ההנזלה מייקר אותו במידה ניכרת לעומת גז שמוזרם ישירות מהמאגרים באמצעות רשת צינורות.
בימים האחרונים ניצלה ארה"ב את הצורך הגובר של אירופה בתחליפים לגז הרוסי ושלחה לאירופה רכבת של מיכליות עמוסות ב-LNG. ארה"ב קיוותה שמדינות נוספות יצטרפו אליה להחרמת הגז והנפט הרוסיים אולם עד כה רק בריטניה הצטרפה אליה.