הסקטורים שמצליחים להחזיק מעמד בוול סטריט מתחילת השנה
כמעט חמישה חודשיים אחרי תחילת 2025 השווקים בארה"ב צבועים בעיקר באדום, על רקע מדיניות המכסים של ממשל טראמפ, חששות מסטגפלציה ורמות מחירים גבוהות. למרות זאת, בין 11 הסקטורים שבמדד S&P 500 ניתן למצוא ארבעה סקטורים שמצליחים להציג תשואות סבירות, לבטח בהשוואה לביצועי סקטורים אחרים. מי הם ומה מושך את המשקיעים אליהם?

כמעט חמישה חודשים לתוך שנת 2025 אפשר כבר לקבוע בוודאות כי השנה לא נפתחה באופן חיובי במסחר בוול סטריט. מדדS&P 500 , הכולל כ-500 מהחברות הגדולות ביותר בשוק האמריקאי במונחי שווי שוק, ירד מתחילת השנה כ-12.1% (הנתונים נכונים לסוף יום המסחר ב-21 באפריל 2025). אחרי פתיחת שנה תנודתית, המדד איבד בחודש האחרון 10.5%.
מדד הנאסד"ק 100, הברומטר של סקטור הטכנולוגיה שהוביל את העליות בשווקים בשנתיים האחרונות, ירד מתחילת השנה הנוכחית בכ-15.25% וכ-11.8% בחודש האחרון. מדד הדאו ג'ונס שנחשב פחות מוטה טכנולוגיה, ירד "רק" 10.3% מתחילת השנה.
הירידות מתחילת השנה נרשמות בעיקר על רקע הטלת המכסים הגורפת מצד ממשל טראמפ והחרפת מלחמת הסחר מול סין, חשש מסטגפלציה בארה"ב (שילוב של אינפלציה והאטה כלכלית) ומימושי רווחים במניות הטכנולוגיה, ששהו ברמות מחירים גבוהות מאוד. על רקע זה בולטים אף יותר מתמיד כמה סקטורים בוול סטריט שממשיכים, נכון לעת זו, להפגין עוצמה יחסית. מיהם הסקטורים שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר מתחילת השנה ומה משותף להם?
ראוי לציין, כי בנקודת הזמן זו (22 באפריל 2025), מבין 11 הסקטורים המרכיבים את מדד S&P 500 רק שניים מציגים תשואה חיובית מתחילת השנה. שני סקטורים נוספים במדד מציגים תשואה שלילית נמוכה מ-5% מתחילת השנה, מה שאולי לא נשמע כה מלהיב אבל צריך לזכור שהמדד כולו ירד יותר מ-12% בתקופה זו וסקטור הטכנולוגיה במדד איבד כמעט 20%.
להלן הסקטורים הבולטים מתחילת השנה:
מוצרי צריכה בסיסיים (Consumer Staples)
סימול: XLP
תשואה מתחילת השנה: 3.15%
סקטור "דפנסיבי" מובהק ופחות תנודתי, שמשקיעים פונים אליו בתקופות של אי ודאות וירידות בשווקים. הסקטור כולל חברות גדולות שמייצרות ומשווקות מוצרים חיוניים, שהביקוש להם נמשך גם במיתון או משב כלכלי. בין השאר מדובר ביצרניות מזון ומשקאות, מוצרי ניקיון לבית, מוצרי היגיינה אישית, טבק ואלכוהול, סופרמרקטים וקמעונאיות מזון.
בין החברות הבולטות בסקטור: פרוקטר אנד גמבל, קוקה קולה, וול מארט ויוניליבר. לא מעט מהחברות בסקטור מחלקות דיבידנדים באופן קבוע.
רוצים להתחיל לסחור עם אפליקציית IBI SMART? לחצו כאן
שירותים ציבוריים חיוניים (Utilities)
סימול: XLU
תשואה מתחילת השנה: 0.32%
סקטור דפנסיבי מובהק נוסף, שנחשב אחד היציבים ביותר בוול סטריט וכולל חברות המספקות שירותים חיוניים לציבור הרחב באופן שוטף. בין השאר מדובר בייצור, הפצה ואספקת חשמל; תשתיות ואספקת מים; אספקת גז טבעי לחימום, בישול ושימושים תעשייתיים; אנרגיה חדשה, ניהול פסולת ועוד.
החברות בסקטור נהנות מתזרים מזומנים קבוע, עקב חשבונות הצרכנים ורבות מהן מקפידות על חלוקת רווחים קבועה למשקיעים, עם תשואת דיבידנד גבוהה יחסית. בין החברות הבולטות בסקטור ניתן למנות את NextEra Energy, Duke Energy ו- American Water Works.
נדל"ן (Real Estate)
סימול: XLRE
תשואה מתחילת השנה: 2.6% –
סקטור זה כולל חברות בתחומי הנדל"ן המסחרי, מגורים ותשתיות, המחזיקות בין השאר, משרדים, בתי מגורים, מחסנים וקניונים. כמו כן, נכללות בסקטור גם חברות המעניקות שירותים נלווים לנדל"ן כמו תיווך, ניהול נכסים והשקעות. הסקטור כולל גם חברות שעוסקות בהשקעה, ניהול ופיתוח של נכסי נדל"ן מסחרי, מגורים ותשתיות.
סקטור הנדל"ן החל את השנה הנוכחית ברמות תמחור נמוכות יחסית, מאחר שרוב החברות הכלולות בו ספגו ירידות בתקופת העלאות הריבית. זו הסיבה המרכזית שכעת הוא יורד פחות מסקטורים אחרים. סיבות נוספות: ציפיות להורדת הריבית בארה"ב ותשואת דיבידנד גבוהה בחלק מהחברות.
בריאות (Health Care)
סימול: XLV
תשואה מתחילת השנה: 3.6% –
עוד סקטור שנחשב דפנסיבי ופחות תנודתי בתקופות של אי ודאות כלכלית. הסקטור כולל כ-60 חברות מובילות בתחומי התרופות, הביוטכנולוגיה, הציוד הרפואי והשירותים הרפואיים. בין החברות הבולטות: אלי לילי, ג'ונסון אנד ג'ונסון, מרק, אמג'ן ובוסטון סיינטיפיק.
סקטור הבריאות יורד פחות מסקטורים מתחילת השנה מאחר ששירותים רפואיים ותרופות נחשבים צרכים בסיסיים, שצרכנים לא יוותרו עליהם גם בעת האטה כלכלית. הזדקנות האוכלוסייה בעולם המערבי מבטיחה ביקושים יציבים וקשיחים למוצרים ולשירותים של רוב החברות בסקטור זה. שתי סיבות נוספות: רוב החברות בסקטור מחלקות דיבידנדים ומצליחות למשוך משקיעים בתקופות קשות בשווקים. כמו כן, לסקטור יש חשיפה נמוכה יחסית למכסים ולמלחמת הסחר, מאחר שתרופות בדרך כלל מוחרגות ממכס.
השורה התחתונה
ניתן לראות בבירור כי הסקטורים עם התשואה הסבירה יחסית מתחילת השנה בוול סטריט הם כולם בקטורים דפנסיביים, עם מוצרים או שירותים שהביקוש שלהם לא נפגע גם בתקופות של האטה כלכלית וחוסר ודאות בשווקים. כמו כן, חברות רבות בסקטורים אלה מחלקות דיבידנדים ומעניינות משקיעים שנטשו מניות טכנולוגיה וצמיחה. חשוב להדגיש כי כל האמור נכון לנקודת הזמן העכשווית. שינוי מגמה בשווקים, אם יקרה, עשוי לשלוח את המשקיעים חזרה לסקטורים מוטי צמיחה שספגו חבטות הגונות מתחילת השנה.
רוצים להתחיל לסחור עם אפליקציית IBI SMART? לחצו כאן
המידע המובא לעיל הינו מידע מקצועי מסייע בלבד ואין לראות בו כמידע עובדתי או כמידע שלם וממצה של כל ההיבטים הכרוכים בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו ולכן אין לקבל על סמך מידע זה בלבד החלטות השקעה כלשהן. אין לראות במידע משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או חוות דעת בקשר. כל שיאמר בכנס אינו מהווה עמדה בנוגע לכדאיות השקעה כלשהי, אינו מהווה תחליף לשיקול דעתו הפרטני של כל אדם בהתחשב בסיכויים ובסיכונים הטמונים בכל השקעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות במידע כעובדתי או כמידע שלם וממצה ואין לקבל החלטות השקעה כלשהן בהסתמך עליו בלבד. קבוצת IBI בית השקעות בע"מ לא תהיה אחראית כלפי כל אדם או תאגיד לכל נזק שעלול להיגרם לו כתוצאה משימוש במידע זה או הסתמכות עליו. אין באינפורמציה הניתנת לעיל משום הבטחת תשואה כלשהי. כל העושה במידע שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.