כל שיעור ראשון ב”מבוא למשקיע המתחיל” מעלה את השאלה הנצחית בעולם ההשקעות: מה עדיף, אקטיבי או פסיבי? ניהול השקעות או השקעה במדדים? על פי הגישה האקטיבית, אפשר לייצר תשואה עודפת בתיק ההשקעות על ידי רכישה ישירה של ניירות ערך, בעוד שהתומכים בגישה הפסיבית יטענו כי לאורך זמן, קשה מאוד להכות את המדדים, ולייצר על פניהם תשואה עודפת.
את התחום הוותיק של קרנות מחקות-מדד אתם ודאי מכירים. הקרן הראשונה על מדד ה- S&P500 הושקה בשנת 1976 על ידי חברת Vanguard. קרנות מחקות-מדד, אלו קרנות העוקבות באופן פאסיבי אחרי מדדים ספציפיים. למשל, קרן מחקה מדד S&P500 מאפשרת לכולנו להשקיע ב- 500 החברות האמריקאיות הגדולות, באמצעות השקעה בקרן סל המאגדת את החשיפה לכל החברות הללו על פי משקלן במדד. באופן דומה, יש גם קרנות מחקות על מדדי אג”ח, נדל”ן, סחורות ועוד.
השקעה באמצעות קרנות מחקות-מדד, העמידה אלטרנטיבה משמעותית לעולם ניהול ההשקעות המסורתי, והפכה בשנים האחרונות לרכיב משמעותי בתיקי השקעות.
בעשור האחרון, עולם המדדים התפתח מאוד בעולם ובישראל וכלי ההשקעה הפכו למתוחכמים יותר ומשוכללים יותר: הם מאפשרים לנו להשקיע בצורה מבוקרת ומסודרת, בדיוק במקומות שיש בהם סיפור השקעתי מעניין. זה יכול להיות מכוניות חשמליות בסין, השקעות ירוקות באירופה או השקעות באג”ח חברות קצר בדרוג גבוה בארה”ב. לכל סיפור ולכל ראיית עולם יש פתרון זול יחסית וקל לביצוע.
בדיוק לשם כך, מנהלי ההשקעות ומחלקת המחקר ב- IBI יצרו את תיק IBI Smart .
<span class="show-ltr">Table of Content: Simply click on the desired link</span> <span class="show-rtl">תוכן עניינים; ניתן להקליק על הקישור הרלוונטי</span>
IBI Smart הוא תיק השקעות המבוסס על בחירת אפיקי השקעה (אלוקציה) תוך שימוש במדדים.
המחשבה שעומדת מאחורי תיק IBI Smart היא שאפשר למקסם את אופן יצירת התשואה על ידי שילוב של שני העולמות. ניתן ליהנות מיתרונותיהן של הקרנות המחקות בשילוב של ניהול אקטיבי, באמצעות מנהל השקעות אישי, המנהל את הסיכונים באופן שוטף ומבצע אלוקציה של מדדים, על בסיס מצב השווקים והצרכים הפיננסים הייחודיים שלכם.
הערך המוסף של מנהל השקעות אישי הוא שהחלטות ההקצאה שלכם אינן מסתכמות רק בשאלה איזה מדד לקנות, אלא גם באיזה מינון. מנהל התיק בוחר את אפיקי ההשקעה והמינון בהתאם להבנתו את הצרכים שלכם, לדוגמה מתי תצטרכו את הכסף, מה רמת הסיכון המתאימה לכם והתאמות נוספות אחרות. אלוקציית התיק מבוססת לא רק על הידע של איש מקצוע אחד, אלא על הידע המקצועי המצטבר של חברת ניהול התיקים ובהסתמך על מחקרים וסקירות מאקרו ומיקרו של צוותי המחקר.
האלוקציה בתיק, או ה”הקצאה”, היא נקודה חשובה. מחקרם המפורסם של ברינסון, הוד וביבאוור על “הגורם המכריע לביצועי תיק השקעות”, בחן את מידת ההשפעה של שלושה משתנים על התשואה: בחירת ניירות ערך ספציפיים, תזמון הקנייה שלהם והאלוקציה (בחירת האפיק והמינון). תוצאות המחקר הראו באופן מובהק כי הגורם המשמעותי ביותר, המסביר את תשואת תיק ההשקעות, הוא אלוקציה: משתנה האלוקציה אחראי ל- 93.6% מתשואת התיק, בעוד שהשפעתם של שני הקריטריונים האחרים, נמוכה משמעותית.
אסטרטגיית ההשקעה בתיק, נועדה ליצר תשואה עודפת מעל מדד הבסיס, תוך התאמה למצב השווקים ולרמת הסיכון שנקבעה, באמצעות תיק מתוחכם, חדשני וערכי:
מתוחכם: איך עושים את זה בפועל? באמצעות שימוש בקרנות סמארט בטא הנותנות משקל שונה לנכסים בתוך המדד, לא רק בהסתמך על שווי שוק, אלא גם על בסיס פקטורים, חוקי בסיס, תחומי פעילות, תנודתיות, דיבידנד וקריטריונים נוספים. כך למשל, מדד S&P 500 כולל את 500 החברות המובילות הנסחרות בארה”ב. באמצעות קרן סמארט בטא, נוכל, לדוגמה, להתמקד רק בחברות עם תנודתיות נמוכה, בחברות מסקטור מסוים, בחברות יציבות וכדומה.
איפה באה החדשנות לידי ביטוי? באמצעות מדדי סמארט בטא, אפשר להחזיק מוצרים מורכבים או אפיקי השקעה חדשניים כמו: חברות קנאביס הזוכות לעניין מחודש סביב מגמות של לגליזציה במדינות שונות בעולם, מדדי ענן, סייבר ומדדי פינטק.
ואיפה נכנס השיקול הערכי לתמונה? כפי שאנחנו יכולים לבחור רק מניות מסקטור מסוים או חברות בעלות מאפייני השקעה מסוימים, כך אנחנו יכולים, לדוגמה, להחליט להוציא מהתיק מניות של חברות העוסקות בדלקים מאובנים ובאנרגיות מזהמות ולהשקיע בחברות על בסיס שיקולי ESG, הבוחנות השקעות בהתאם לקריטריונים של סביבה, חברה וממשל תאגידי. כמו כן, ניתן להשקיע במדדים מובילים ללא דלקים מאובנים וכן במדד ת”א-מעלה, הכולל מניות של חברות ציבוריות המדורגות בדירוג “מעלה” לאחריות תאגידית.
אחד מעקרונות ההשקעה החשובים ביותר, הוא עקרון הפיזור וניהול הסיכון. לכן, להשקיע חלק נכבד מסך הנכסים בקרן אחת, עם רקורד עבר חיובי ככל שיהיה, אינו דבר מומלץ. דרך טובה ללקיחת סיכון שקול, תהיה לשלב קרנות סמארט בטא כחלק מתיק הנכסים הפיננסיים שלנו או מתיק ההשקעות. כמובן שכל זה צריך להיות במשקל המתאים לרמת הסיכון הנכונה לכם.
בשורה התחתונה, כשאתם בוחרים להשקיע באמצעות IBI Smart, אתם בוחרים בתיק מנוהל על ידי גוף מוסדי מוביל, עם מחלקות וצוותים שיודעים לספק את כל המעטפת הנדרשת של מחקר, בקרה, ניהול סיכונים, דיווח ותפעול שביחד מאפשרים לנו להנגיש למשקיעים, מוצר חדשני שמשלב את הטוב ממה שיש לשווקים הפיננסיים להציע לצרכים הפרטניים של כל לקוח ולקוחה.
רוצים לדעת עוד? צרו איתי קשר או מלאו פרטי קשר >>
הרצון ההולך והגובר להפוך את העולם למקום טוב יותר, מקבל מקום גם אצל המשקיעים בשוק ההון. לצד התועלת הכלכלית, המשקיעים לוקחים בחשבון גם את התשואה החברתית והסביבתית שחברות איכותיות מייצרות, כך שהרווח של השקעות אימפקט הוא כפול והתוצאה – העולם הופך למעט טוב יותר. .
למד עודההנחיות הנוקשות והריחוק החברתי תרמו להאצה הדיגיטלית ובכך הגדילו את הרווחיות של חברות בסקטור הטכנולוגיה – שהוא – המנצח העיקרי של התקופה.
למד עודמה מספרים דו"חות הרבעון על כלכלת ארה"ב ומה משפיע על העליות בשווקים? מה השווקים מעדיפים, את ביידן או את טראמפ ומה צפוי לנו לקראת הבחירות לנשיאות ומילה על אירופה..
למד עודאחרי עשור של עליות חדות בשוקי ההון, זה טבעי שלרובנו יהיה פחד גבהים מהצפוי בהמשך. ישבנו עם צביקה שלזינגר, מנהל המחלקה הבינלאומית ב-IBI ניהול תיקים, כדי להבין מה חשוב לדעת על השווקים בשנת בחירות בארה"ב, מהם התחומים המעניינים ומה כדאי לדעת אם יש לכם כסף בחו"ל קרא/י עוד >
אלו השאלות הנפוצות ביותר במדור קשרי הלקוחות של IBI גמל והשתלמות. קרא/י עוד >
לא רק חיסונים, סגרים ובידודים היו חלק מהלקסיקון הגלובלי בשנה החולפת, גם סייבר, ביג דאטה, רכבים אוטונומיים ואנרגיה ירוקה הפכו לנושאים המדוברים ביותר בשנה החולפת. על הפריחה הטכנולוגית האדירה ב-2020, על הסקטורים הבולטים ומה צפוי לנו בשנים הבאות? רמז: הטכנולוגיה כאן כדי להישאר קרא/י עוד >