חודש סטגנטי עבר על שווקי המניות בעולם, כולל בבורסה המקומית. עיקר תשומת הלב חזרה לנושא היווני, כאשר חבילת סיוע שלישית יוצאת לדרך. ביפן, פרסום פרוטוקולי הריבית מדגישים את החשש של הבנק המרכזי מהרחבת תוכנית הסיוע. בישראל, תמונת מצב מדאיגה בסקטור הייצוא, בתוספת היחלשות הדולר מול שאר המטבעות..
למד עודמדדי המניות לא הציגו תשואות קיצוניות לכאן או לכאן במהלך החודש, מה שהעביר את הדיון שוב לסביבה המוניטרית של הבנקים המרכזיים. בארה"ב, בכירי הפד' שולחים מסרים שונים בכל הנוגע לתוואי הריבית הקרוב. ביפן, הבנק המרכזי החליט במפתיע לא להרחיב את חבילת התמריצים הנוכחית. בישראל, בנק ישראל מצליח להשפיע מעט על תנודת שע"ח, כאשר שאר הפעילות הראלית נותרת בסביבה מתונה ויציבה. .
למד עודכצפוי זה היה החודש של הבנקים המרכזיים בעולם. 2 ישיבות הריבית באירופה ובארה"ב, העניקו לשוק הרבה יותר ממה שציפו מהם מלכתחילה. קשה להאמין, אך אנו רואים מפעם לפעם כי לבנקים המרכזיים עדיין היכולת לתמרץ את שווקי המניות. יחד עם זאת חשוב להדגיש, כי אנו גם רואים שמדיניות מוניטארית גרידא, אינה מייצרת פעילות ראלית בשום כלכלה שהי (למרות האינדיקציות החיוביות לשיפור הכלכלה האמריקאית). על כן, אומנם שוקי המניות נהנו החודש מתשואות חיוביות ותיקנו משמעותית את פתיחת השנה הנוראית שראינו, אך התערבות מוניטארית אגרסיבית לא תוכל להחזיק את שווקי המניות לאורך זמן..
למד עודחודש תנודתי אך סטגנטי עבר על השווקים בעולם. "תחושות" המשקיעים בנוגע לנושאים הבוערים (מחיר הנפט, שאלת הצמיחה בשווקים המתפתחים בכלל וסין בפרט), אלו הם כרגע הכוחות אשר מזיזים את השווקים לכאן או ולכאן, ופחות נתוני המאקרו. כך יהיה עד לישיבות הריבית הקרובות: ישיבת ה- FED, אשר בה נוכל להבין את כיוון המדיניות לתוואי הריבית המאתגר לשנת 2016, וישיבת ה- ECB אשר צפויה להיות דרמטית ביותר בהתחשב בשלל הלחצים המופעלים על הבנק המרכזי. .
למד עודשנת 2016 נפתחה בסערה. השווקים ברחבי העולם הציגו תשואות שליליות, ולמעשה רשמו את אחת מפתיחות השנה הגרועות שידענו. שאלת שיעורי הצמיחה בסין, מהלך מפתיע ביפן, העלאת ציפיות ל-QE באירופה, ותוואי הריבית מאתגר בארה"ב לשנת 2016 כולם על המוקד. לכל אלו יש להוסיף את סוגיית מחיר הנפט שממשיך בכיוון אחד וקיבלנו סביבת אי וודאות גדולה ועצבנית. ננסה להבין את היווצרות התנאים לאי וודאות זו..
למד עודבארה"ב בוצעה העלאת ריבית לראשונה מאז שנת 2006!!! האם זהו האות לסוף המשבר העולמי אשר פקד את השווקים בשנת 2008? כרגע נראה כי ארה"ב פותחת פער משמעותי משאר שווקי העולם, כגון: אירופה ובעיקר מהשווקים המתפתחים (כאשר אי הוודאות גדלה יותר ויותר בנוגע לצמיחתם ברת הקיימא). .
למד עודאירועי הטרור בפריז העיבו כמובן על השווקים, אך זו היתה תגובה נקודתית בלבד. זאת בשל נתוני מאקרו בשלל אינדיקטורים מובילים בארה"ב ובגמניה, אשר דחפו את המדדים המובילים לתשואות חיוביות..
למד עודלאחר חודשיים אדומים ומלאי היסטריה בשווקים הבינלאומיים, אוקטובר שולח אותות תיקון מעודדים. בזירה המקומית - האם גל הטרור צפוי להשפיע גם על הבורסה באחד העם?.
למד עודכוונת ה- FED היתה חיובית - להימנע מטלטלה נוספת בשווקים העולמיים עקב העלאת ריבית במשק האמריקאי. בפועל ראינו בדיוק את האפקט ההפוך..
למד עודהחודש הגרוע ביותר בשנים האחרונות בשוקי המניות, בעיקר בגלל סין שמשכה את כל העולם ל- Sell Off חריף..
למד עוד"בדקה ה-90" - יוון נחלצה מהמשבר...לפחות ל- 6 חודשים. סין מתחילה להשמיע צפירות מדאיגות..
למד עודיוון נכנסה רשמית לחדלות פירעון - האם יציאתה מגוש האירו הינה בהכרח מהלך שלילי לשווקים?.
למד עודממשלה חדשה, בעיות ישנות - כיצד צפויים להגיב סקטורים מרכזיים בשוק ההון למדיניות הממשלה הנכנסת?.
למד עודנתוני מאקרו מאכזבים בארה"ב מעלים את החשש לשינוי כיוון - ה- Fed בארה"ב טוען אחרת..
למד עודהכרזת ה- Fed בארה"ב ביחס לתוואי הריבית גרמה לתנודה דובית בשוק המניות האמריקאי שסחפה את שאר העולם..
למד עוד